Mana Lebih Utama?

Rombakan Selesai, Pembukaan Semula Blog Hikayat Dzul!




assalamualaikum semua!
akhirnya rombakan untuk blog ini dah selesai akhirnya,setelah penat wat semua ni, dgn blogger wat hal,dengan banyak menda yang membantutkan link aku, haha...
takpe la,tu cerita lama dah,
skang da siap blog, apa yg aku nk wat, adalah berblogging, haha, kompem aku blogging je lenkali, sbb aku xda masa nk men game dah nanti, haha ,
pasal apa aku xda masa nk gaming? haha,tu nti aku gtaw la ek,
apa2 pun, terima kasih kepada semua yang support,
entry kali ni bertujuan untuk...

1. kenalkan blog ni kepada semua
2. function blog ni
3. kemudahan yg ada
4. yang best pasal blog ni
5. dan lain lain

ok,lets go to the main point ,

blog ini di ubah suai menjadi seperti sekarang adalah kerana mendapat komen dan cadangan dari para blogger dan pembaca pasal berat blog ni, pasal kemudahan blog ni, pasal gaya tarikan blog ni, dan lain - lain, aku akui, memang banyak masalah dari segi kreativiti dalam blog ni, walaupun blog ni menggunakan slogan

'FORGET THE NEGATIVE,THINK CREATIVELY'

blog ni asalnya di tubuhkan pada 2009, dengan layout yang buruk dan tak menarik, blog ni jugak agak huru hara berbanding sebelum ni,

1. NI BLOG APA?
- ni blog yang membincangkan tetang isu semasa, fakta, info dan lain2 yang berkaitan, aku telah ubah suai blog ni dengan jadikan layoutnya putih, supaya pembaca dapat baca blog ni dengan lebih rasa freshy (ayat poyo jek)

2. APA YG BEST PASAL BLOG NI?

ok, xda yg speselnya blog ni, bergantung pada pembaca gak yg rasa best ke x blog ni,
pengenalan kepada blog ni, korang leh tgk gambar bawah, dan rujuk nombor kat bawah dengan nota yg di sediakan selepas gambar ni,.





                               

1. Nak Balik Rumah Dah?
   - tu link ke page editing tok korang punya blog, kalau yg xda blog, tu link tok register blog, kiranya ni adalah promote blogger.com la

2.Aku Perlukan Bantuan!
  - ni link manual tok korang tgk kalau korang ada masalah menghadapi mengakses ke blog ni, korang leh cadangkan sesuatu kat situ,

3.Leh Bertanding ?
  -ni link tok semua untuk memasuki pertandingan anjuran blog ni, sekiranya ada, link sini mungkin akan jadi famous,

4.PakCik Google
  - sekiranya korang tidak percaya dengan apa yang dibentangkan oleh blog ni, atau nk cari menda len yg berkaitan ngan tajuk yg di post oleh DzulChronicles,korang leh tkn sini, dan seterusnya akan link trus ke google. ini adalah kemudahan yg disediakan yang sebelum ini belum dibuat oleh blog ini,

5. Wikipedia-Library
  - link tok ke Wikipedia.org, wikipedia ni juga tok korang cari maksud2 yang korang x paham atau apa2 je yang korang nk cari pasal peristiwa,masa, maksud, dan lain2. Ini juga kemudahan yg disediakan yg blum pernah dibuat dalam blog ni,

6.Nuffnang
- link ke Nuffnang.com.my, link ni bertujuan untuk akses ke nuffnang dengan satu klik,tanpa taip , terdapat sub menu lain di bawah link nuffnang ini,

7. YouTube
 -link ke youtube.com, untuk lihat video yang ingin korang cari dlm satu klik sahaja, mungkin korang tak puas dengan fakta, video mungkin memuaskan hati,

8.ShoutBox
  -klik untuk tunjuk shoutbox, ini adalah shoutbox tergantung, para blogger suka guna shoutmix untuk promote blog diorang ,untuk aktiviti' blogwalking'

9..Iklan Nuffnang
      - iklan nuffnang, kalau menarik, tekan ek!

10.Search Box
-search artikel lain

11.Link Sosial
-berguna untuk sentiasa berhubungan dengan blog ini ,

12. Tajuk Entry
-tajuk entry berdasarkan entry yang telah dibuat, klik tajuk entry untuk baca seterusnya, tiada butang read more lagi,ignore tulisan kecik yang warna kelabu tuh

13.Sidebar
  -terdiri dari macam2 widget, yang wajib kekal adalah, nuffnang, about me, dan follower

14.Penarik Entry
- tak boleh klik, sekadar penarik perhatian untuk membaca entry

15.LinkWithin
- penarik blog juga untuk lihat entry lain

16.Follower
-link untuk anda follow blog ini , TQ kepada follower

17.Lagu Sahaja
-lagu pilihan dari DzulChronicles,jika berminat jangn segan silu bertanyakan tajuk lagu yang disiarkan, kadang-kadang ada, kadang-kadang xda lagu,

18. Laman Utama
- Link ke laman utama blog Hikayat Dzul-Forget The Negative, Think Creatively

19.Catatan Utama
- sama fungsi ngan Older Entries, untuk tgk entry sebelum  ni

20. Copyright
-copyright blog ini, xleh dicuri ok

21. Sponsor blog ni
-yang sponsor blog ni

   

2 Responses so far.

  1. oyeah, the kid is comeback, hehe