Mana Lebih Utama?

Tak Semua Guna Photoshop La!

salam, kalu sebelum ni korang tengok entry aku banyak pasal kreativiti manusia menggunakan photoshop, kali ni aku nak tunjukkan dan buktikan yang tak semua benda yang kreatif perlukan photoshop ek!


kadang2 perkara yang kebetulan berlaku kita sangkakan photoshop, tapi itu sebenarnya adalah yang benar,

kreativiti juga tidak perlukan photoshop sebenarnya,yang perlu hanya lah usaha untuk cuba dan hayati serta tujuan buat sesuatu itu

jadi aku nk tujukan kepada korang yang percaya sume menda itu possible dengan photoshop,
aku nak ubah pandangan korang, sebab ada perkara tertentu, perlu juga difikir dengan logik akal,

so kawan2 , hayati gambar ni, hehe

oleh kerana takda kaki meja, orang ni penggantinya, kreatif


prevent dari kepala pecah ka?


peta dunia dari epal,kreatif kan?


barisan kawad kaki, sama je semua, hebat


tak perlu disusun pun


bangunan besar atas,kecik bawah


ni memang semulajadi la!


tak percaya atas tu kapal terbang?


sume ni buku la


tu binaan gundam betul tu, Jepun punyer


puting beliung menjadi pelangi



negara mana ni? hancor la


kreatif!


api tu semulajadi camtu ek,jangan lawan hukum alam


subhanallah! cantik


kerusi tu betol punye ! bukan photoshop


lori ni tersusun, bukan photoshop ok


lori ni memang tercipta camni, ntah apa motifnya pun tak tahu, tetap bukan hasil photoshop


dah tinggi tu takyah la naik keta rendah!


perhatian! dia bukan nak tunjuk kung fu, tapi ni dalam mod sedia nk tangkap ikan kat dalam air tuh


cacing gergasi? tak mustahil


p/s :mari layan cerita Rubben (Abu Bakr) di samping lagu Open Your Eyes, subhanallah , ceritanya benar2 menyentuh hati, klik di sini!

4 Responses so far.

  1. betul ekk neh sume bukan photoshop?
    kalau btl mmg kagum la...

  2. wah...biar betul gambar nie semua...betul ker....

  3. wahhh..saye suke...terpesona tengok :)

  4. geekz36 says:

    yup, tak perlu terlalu depend pada photoshop utk kreatif