Mana Lebih Utama?

Semangat Yang Patut di contohi

salam sume! sekali lagi entry di masukkan ke hikayat dzul,

entry kali adalah berkenaan seorang wanita yang kuat semangatnya...
ni bukan semangat perang atau berjuang atau yang sewaktu dengannya, ttapi ni semangat yang memang patut di contohi oleh orang2 yang berbadan besar, yang rasa terlebih besar, terlebih berat dan lain lain la kan...
first tengok dia punye citer memang kagum la!
bayang kan dari beratnya yang mencecah ratus ratusan kg, turun kepada puluh puluhan kg je
hebat kan?

apa2 pun , saya cerita sikit pasal seorang wanita yang kuat berusaha ni ek!
Svetlana pada mulanya seorang wanita yang berbadan gempal dari Russia, membuat penampilan yang mengejukan selepas satu tahun setengah. Dia berjaya menurunkan berat badannya sebanyak 155 Ibs.
Antara tips pemakanan yang mendorong dia berjaya menguruskan badan sehingga jadi macam anak dara adalah seperti berikut :-

Sarapan : - 2 Biji Telur, atau sepotong kecil keju , atau bubur , sepotong kecil coklat atau sesudu madu lebah , kopi tanpa gula

Sarapan kali kedua : - separuh buah delima, teh hijau

Makan Tengahari :- daging yang direbus , ikan, atau dada ayam , salad sayur segar dengan minyak sayuran, teh hijau

Petang :- epal hijau , limau bali atau buah delima

Makan Malam :- Teh Hijau

ha! salin la! ikut , apa? korang tak percaya? boleh, aku tunjuk buktinya ok!

STAGE 1
STAGE 2

STAGE 3

STAGE 4

STAGE 5

STAGE 6

STAGE 7

STAGE 8

STAGE 9

haaa...dah terbukti kalau nak kurus tu perlukan usaha sekali,kalu beli produk nak kurus,tapi takda usaha tak guna gak, kan?
baiklah ucapan dzul kepada sesiapa yang nk contohi dia,
selamat berjaya !




15 Responses so far.

  1. pergh!!
    semangat betul kan..
    nampak sangat perbezaan,
    huhuhu, kental hati perempuan nie,
    bukan senang nak kawal nafsu makan tue.

  2. krole says:

    wuahhh nice share bro~dia ni patot dicontohi

  3. titirara says:

    waa , terus jadi cantek . hihi

  4. wowww!!!!
    nekad btl dia...
    bgus la,selamat dr pnyakit berbahaya..
    cantik plak tu..

  5. hehe,skurang2 kurangnya dia ikut misi dia dengan penuh nekad

  6. mox says:

    saya gemok jugakk ! hakhak~~
    tapi x na kurus pon :)

  7. Noongju says:

    contoh terbaik..nk seribu daya kan..hehe

  8. fuhhh! semangat giler...terbaekkk....hendak seribu daya...x hendak seribu dalih...kan.kan.kan.

  9. yup2 pandai! mesti b.m ni a++, haha
    kalu ada tujuan, semua boleh buat, yang penting usaha je

  10. Liquid says:

    perghh bile la incek liquid nk kurus neh uhu

  11. FiZ says:

    wahhhh....best je tgk...mmg smngt n tekad dia sgt kuat...

  12. syieda says:

    wAaaa,mau cuba gak la lau cenggini,hihi:)

  13. haha...jangan kurus sangat dah la ek

  14. kagum betul dengan orang2 yg kuat semangat mcm ni...

  15. giler larh....



    bersungguh2 betul die nak kurus..


    huhu good job