Mana Lebih Utama?

Filem Cun Meletup Gempak Gila! (Kingdom Of Heaven)

assalamualaikum!


woo...arini aku tetiba dapat idea baru untuk wat kategori baru, iaitu kategori Filem, tapi nama komersialnya adalah Filem Cun Meletup Gempak Gila ( eh? mcm penah dgr je ayat nih).

ok all, arini aku nk suggest korang satu filem pada tahun 2005 (5 tahun dari skarang) . walaupun agak lama filem ini, tapi masih sesuai di tonton berulang kali, memang x boring la citer ni,

antara kisah positif yang di tonjolkan oleh pengarah cerita ini yang bernama Ridley Scott,

1. tak semua orang arab jahat
2. kerajaan kristian dahulu memang rosak akhlaknya
3. pendamaian antara kerajaan kristian dan islam
4. islam adalah agama yang tidak mudah dibuli

yang paling best, cerita ini memaparkan ketokohan Salahuddin Al- Ayyubi yang di geruni oleh seluruh pelusuk eropah,

kalau nk tgk citer ni, aku leh bagi...^^
dun worry!

ni link downloadnya !


enjoy the movie ok!
emik pengajarannya jugak!
p/s : ble tgk citer ni..aku bandingkan dgn kerajaan islam sekarang, mcm langit dan bumi, dunia akhir zaman la katakan.....