Mana Lebih Utama?

Oh Band! harapan terakhir!

orait sume reader!

kali ni aku nk cte pasal band aku...
band aku nih., bkn glamer, bru je.., tu pun ada gak nk jd hangat2 tahi ayam hutan,.

tp xjd hangat2 tahi pun, coz kitorg ngah plan nk majukan band nih....

pasal band ni, meh aku cte sket ar,

PENGENALAN
.memula si aliff nk tubuhkn band, aku tanya, band genre aper?
. dya ckp, hardcore!, post- punk,tp yg diutamakan hardcore,
. aku ok je la, sbb aku pun memula tu ngah syok lyn hardcore screamo dari band ALESANA
.band ni memula di inspirasikan oleh Aliff, aku pun sokong la....memula mcm2 nama ktorg pikir, sampai ammar makruf pun join skali bagi nama, x silap aku,

GOODBYE HALCYON DAY

best nama ni kn?
tp masalahnya si aliff ni kata panjang...haha

aku pun kata la...'' apa2 la alip, ko nk bg nama, asalkan sdp, aku stuju jer!''
haha...jadi alip ni pun mengumpulkn band member tuk mendapatkn idea nama band nih,
punya la satu hari kt skola, last2 dpt nama

SWEET FOR MY SWEET

. aku dgr first2 nama ni pun rasa agak geli gak? jiwang smacam kan? haha kata nk wat band hardcore! hardcore kena la ganas, dgr perkataan hardcore tuh pun da ckup ganazz....sdgkn alesana pun memula nama band dya alice-anna, mungkin dorg rasa jiwang, dorg wat perubahan sket,kan2? dorg kreatif,
. pasal sweet for my sweet, aku x kesah pun nama band ni, jadi atas sume persetujuan sume member band ni, maka tertubuhlah band ni ngan terdiri dari 5 org member...dan 3 seasonist
ni listnyer:
1. Aliff- rhythm / vox
2. Pian - lead
3. isfan - bass /back vox
4. dzul - drum
5. din/afedz - scream

season:
1 . dikmat - rhythm
2. fazlur - bass
3. raje - guitar/ lead / rhythm

perghh...best tu....da complete,
kitorg sume start jamming 3 hari pas tertubuh band ni.,
memula memang hancur gle,
dgn konflik aku ngan isfan sapa nk men drum or bass,
aku lak men taram je dram...da la bilik kecik...mau pekak tlinga dorg....haha
dorg pun sama...men taram...satu lagu pun xtaw...lgpun kitorg x plan nk men lgu apa lg...haha hancur arr kitorg men...wat malu jakkk

then after a couple month,
aliff dgn scara tetiba menukar nama band SWEET FOR MY SWEET kpd FIGHT FOR DREAMS tanpa pengetahuan kitorg,
member ada gak yg panas,knapa x bincg dulu, aku pun xpuas hati gak,, tp nama ok je kan? aku trima la gak....sampai skang nama band ni kekal,

bestnyer?
best nyer...,kitorg da upgrade sket la....leh men satu dua lagu kan?
haha

lagi satu...stlah beberapa lama...pertukaran member band kitorang terjadi apabila kitorang da jarang jamming....

ni list untuk member buat masa skang:

MEMBERS:
1. aliff- rhythm /scream
2. alor/fazlor - keyboard
3. isfan - bass / backup vox
4. dzul- drum
5. wanx - vox
6. raje - lead guitar

SEASONIST
1. afedz - scream
2. pian - lead ( on rest ! )

SUPPORTERS
1. fadh: photographer

makin ramai kan? haha...best2 tp tanpa pian kitorang nyer band memang agak sesak sket nk men....sbb dya yg terer lead...
tp raja pun x kurang hebatnyer...dia kurang tunjuk skill dya...haha

kitorg ngah berusaha upgrade band ni dgn wat video sendiri....lagu sendiri x leh lagi...haha

TAHUN 2010...

hah, tahun 2010 dah datang,band FIGHT FOR DREAMS boleh dikatakan semakin maju, boleh main banyak lagu dah, dan plan kitorang tahun ni adalah untuk buat lagu sendiri,

dalam bulan 3 cmtu, aliff ingin menukar nama kepada LAST HOPE , kami semua menerima dengan hati terbuka dan sebulat suara ,

tangga 18 Mac 2010, band ini dikenali sebagai LAST HOPE,
setelah itu,
kami semakin bersemangat untuk membuat lagu,
lirik dah siap, tajuknya adalah CHANGES!

yeah!

ni adalah senarai band members tok tahun 2010 !

aliff - vox
isfan- lead guitar
akmal- rhythm guitar
fazlur-bass/ syth / keys
dzul- drums / percussion

raja-seasonist(guitar)

apa 2 pun..harap korg pembaca dpt support band aku nih....korg leh support ngan sebarkan band kami ni...thx to all

thx to aliff to isfan to fadh to wanx to azhar to irman to fida to syafiq to pian

dorg memang support kitorg...^^
korg sume leh tgk band kitorg ngan klik link di bawah